Renovatie baan 07L/25R: voorbereidende werken van 8 tot en met 13 juli

Algemeen

Van 13 juli tot en met 23 augustus gaat baan 07L/25R volledig dicht voor renovatiewerken. Vóór met de eigenlijke renovatiewerken kan gestart worden, worden eerst aantal voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd op de kop van baan 25R, op de kruising met baan 19. Het betreft voornamelijk werken aan het bebakeningssysteem, met name aan de lampen in de baan en van de nadering. Ook de markeringen op de kruising worden aangepast.

De voorbereidende werken starten op woensdag 8 juli en eindigen op maandag 13 juli om 5u.

Om de impact op de operaties op de luchthaven zoveel mogelijk te beperken, wordt normaal gewerkt van 15u30 in de namiddag tot 7u30 ’s ochtends.

In deze periode:

  • Is landen op banen 25R en 19 niet mogelijk, terwijl de beschikbare landingsafstand op banen 07L en 01 verkort is.

  • Is opstijgen van banen 07L en 01 niet mogelijk, terwijl de beschikbare startafstand van banen 25R en 19 verkort is.

Voor zover de omstandigheden (en met name de wind) het toelaten, zal het preferentieel baangebruik gerespecteerd worden voor vertrekkende vluchten en zal baan 25L gebruikt worden om te landen.
 

Landen

Landing on runway 25L

Gerelateerde artikels

Renovatiewerken op baan 01/19 gepland deze zomer

Algemeen

Van 7 augustus tot en met 1 september 2024 voert Brussels Airport renovatiewerken uit op baan 01/19. De werken worden zo ingepland dat de impact op het PRS zo beperkt mogelijk is.

Lees meer

Onderhoudswerken op 25R/07L

Algemeen

Door onderhoudswerken zal de start- en landingsbaan 25R/07L op zaterdag 17 februari gesloten zijn tussen 8u en 20u.

Lees meer

Noodzakelijke onderhoudswerken op 01/19

Algemeen

Omwille van noodzakelijke dringende onderhoudswerken, is de start- en landingsbaan 01/19 momenteel niet beschikbaar, en dit voorlopig tot en met vrijdag 12u.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right