Renovatie van aprons en taxibanen

Algemeen

Als uitbater van de luchthaven verbetert Brussels Airport Company continu haar infrastructuur om zo de beste service te kunnen aanbieden aan passagiers en partners.

Ook in 2019 vinden verschillende werkzaamheden airside plaats. Het betreft werkzaamheden aan apron 3N (zone gemarkeerd in blauw), aan apron 9 (geel) en aan taxibaan Z (rood).

De werkzaamheden hebben geen impact op de toepassing van het preferentieel baangebruik ( PRS ).

map of the airfield works - 2019

 

Een overzicht van de werkzaamheden
 

  • Aprons 3 en 9

Zowel apron 3N en taxibaan INN9 als apron 9 en taxibaan N2 krijgen een grondige renovatie. Deze werkzaamheden werden reeds vorig jaar gestart en worden nu hernomen. De betonverharding wordt vervangen door een nieuwe betonverharding (aprons) en een asfaltverharding (taxibanen).

Op apron 9 worden 400Hz-aansluitingen geïnstalleerd, waardoor vliegtuigen niet langer hun eigen stroomgeneratoren hoeven te gebruiken. Ook wordt elke stand voorzien van een Docking Guidance System geplaatst zodat vliegtuigen kunnen parkeren zonder begeleiding van een marshaller.

De werkzaamheden op apron 3 duren nog tot eind oktober 2019, die op apron 9 en taxibaan N2 tot eind september 2020. Alle werkzaamheden verlopen in fases om de operationele impact zoveel mogelijk te beperken.

  • Renovatie taxibaan Z

De twee bovenste asfaltlagen van taxibaan Z (achter aprons 40 en 4, nabij de hangars van Brussels Airlines en TUI fly) worden opgebroken en opnieuw aangelegd. Het gaat over een oppervlakte van 50.000m². Over een lengte van 710 meter wordt nieuwe riolering aangelegd. Het bebakeningssysteem wordt vernieuwd met led-lampen.

Deze werken vinden plaats van 1 tot en met 19 april 2019 van 6u ’s morgens tot 22u ’s avonds, 7 dagen op 7.


Geen impact op de toepassing van het PRS

Het preferentieel baangebruik zal door deze werkzaamheden niet wijzigen. Wel is het mogelijk dat bepaalde toestellen niet op 07R/25L zullen opstijgen of landen indien zij de volledige lengte van de baan zouden moeten gebruiken. In dat geval zal opstijgen of landen gebeuren op 07L/25R, zoals het preferentieel baangebruik voorschrijft.

Het actuele baangebruik vindt u op deze website.

Gerelateerde artikels

Onderhoudswerken op 25R/07L

Algemeen

Door onderhoudswerken zal de start- en landingsbaan 25R/07L op zaterdag 17 februari gesloten zijn tussen 8u en 20u.

Lees meer

Noodzakelijke onderhoudswerken op 01/19

Algemeen

Omwille van noodzakelijke dringende onderhoudswerken, is de start- en landingsbaan 01/19 momenteel niet beschikbaar, en dit voorlopig tot en met vrijdag 12u.

Lees meer

Renovatiewerken op baan 25L/07R

Algemeen

Baan 25L/07R zal vanaf vandaag elke namiddag en avond gesloten zijn, in eerste instantie voor inspectie en voorbereidingswerken, en daarna voor de eigenlijke onderhoudswerken van 19 tot 28 juni. Brussels Airport en haar partners doen er alles aan om de impact van deze werken tot een minimum te beperken.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right