“Groene landingen” op Brussels Airport

Algemeen

Als een van de pioniers bij de uitrol van “groene landingen” werken skeyes en Brussels Airport nauw samen met luchtvaartmaatschappijen om de ecologische voetafdruk van de luchtvaartsector te verkleinen en de milieuprestaties voortdurend te verbeteren.

In november 2018 werden 74% van de landingen op Brussels Airport uitgevoerd volgens de CDO -procedure. 

Wat is CDO?

CDO ( Continuous Descent Operation ) is een operatie waarbij het vliegtuig continu daalt met minimale motorkracht, in functie van de kenmerken van de vlucht en de situatie van het luchtverkeer. Daardoor kunnen zowel de geluidshinder als het brandstofverbruik en de uitstoot van broeikasgassen worden teruggedrongen.

Vind hier al onze CDO-statistieken

Gerelateerde artikels

25,7 miljoen passagiers en 732.000 ton vracht in 2018

Algemeen

In 2018 verwelkomde Brussels Airport maar liefst 25,7 miljoen passagiers. in 2018 en behandelde 732.000 ton vracht in 2018

Lees meer

De website met informatie voor de omwonenden van Brussels Airport krijgt een make-over

Algemeen

skeyes en Brussels Airport hebben een nieuwe versie van de BATC.be-informatiewebsite ontwikkeld: vanaf nu vinden bezoekers er een veelheid aan extra functionaliteiten en nuttige informatie over baangebruik, weerobservaties en weersvoorspellingen, radargegevens, geluidsmetingen en een hele reeks statistieken.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right