Renovatiewerken op baan 01/19 gepland deze zomer

Algemeen

Van 7 augustus tot en met 1 september 2024 voert Brussels Airport renovatiewerken uit op baan 01/19. De werken worden zo ingepland dat de impact op het PRS zo beperkt mogelijk is. 

Brussels Airport renoveert deze zomer baan 01/19. De toplaag van het asfalt moet vervangen worden om de goede staat en de veiligheid van de baan te garanderen. 

De baan zal daarom tussen 7 augustus en 1 september 2024 gesloten zijn, maar de werkzaamheden zelf zullen tussen 5u en 23u uitgevoerd worden. 

De werken zullen een impact hebben op het baangebruik, waardoor het PRS niet altijd gevolgd kan worden. Het gebruik van de start- en landingsbanen wordt bepaald door de luchtverkeersleidingsdienst skeyes op basis van de beschikbaarheid van de banen en de weersomstandigheden. De veiligheid van het luchtverkeer heeft steeds de hoogste prioriteit.  

Het baangebruik, de windcondities, alle werken en potentiële impact op het baangebruik worden steeds aangekondigd op deze website. 

Gerelateerde artikels

Brussels Airport publiceert rapport over geluidscontouren 2023

Algemeen

Brussels Airport laat elk jaar de geluidsimpact rond de luchthaven in kaart brengen. Het rapport voor 2023 is nu beschikbaar.

Lees meer

Onderhoudswerken op 25R/07L

Algemeen

Door onderhoudswerken zal de start- en landingsbaan 25R/07L op zaterdag 17 februari gesloten zijn tussen 8u en 20u.

Lees meer

Noodzakelijke onderhoudswerken op 01/19

Algemeen

Omwille van noodzakelijke dringende onderhoudswerken, is de start- en landingsbaan 01/19 momenteel niet beschikbaar, en dit voorlopig tot en met vrijdag 12u.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right