Noodzakelijke onderhoudswerken op 01/19

Algemeen

Op Brussels Airport worden alle start- en landingsbanen en taxiwegen doorlopend geïnspecteerd door de bevoegde diensten om te allen tijde de goede staat en veiligheid te waarborgen.

Omwille van noodzakelijke dringende onderhoudswerken, is de start- en landingsbaan 01/19 momenteel niet beschikbaar, en dit voorlopig tot en met vrijdag 12u.

Dit heeft een impact op het baangebruik, het PRS ( Preferential Runway System  ) zal hierdoor niet altijd gevolgd zal kunnen worden, ook rekening houdend met de windrichting.  

Het baangebruik, de weercondities waaronder de windrichting, alle werken en de potentiële impact op het baangebruik, worden steeds aangekondigd op deze website.

Gerelateerde artikels

Renovatiewerken op baan 01/19 gepland deze zomer

Algemeen

Van 7 augustus tot en met 1 september 2024 voert Brussels Airport renovatiewerken uit op baan 01/19. De werken worden zo ingepland dat de impact op het PRS zo beperkt mogelijk is.

Lees meer

Onderhoudswerken op 25R/07L

Algemeen

Door onderhoudswerken zal de start- en landingsbaan 25R/07L op zaterdag 17 februari gesloten zijn tussen 8u en 20u.

Lees meer

Renovatiewerken op baan 25L/07R

Algemeen

Baan 25L/07R zal vanaf vandaag elke namiddag en avond gesloten zijn, in eerste instantie voor inspectie en voorbereidingswerken, en daarna voor de eigenlijke onderhoudswerken van 19 tot 28 juni. Brussels Airport en haar partners doen er alles aan om de impact van deze werken tot een minimum te beperken.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right