Bijkomende inspecties op baan 25L/07R

Algemeen

Alle start- en landingsbanen en taxiwegen op Brussels Airport, worden doorlopend geïnspecteerd om te allen tijde de goede staat en veiligheid te waarborgen.    

Door de hogere temperaturen van de afgelopen dagen is beslist om bijkomende inspecties uit te voeren op baan 25L/07R. De start- en landingsbaan zal om die reden van 12u vandaag tot morgenochtend 5u niet beschikbaar zijn. 

Door de inspecties en veranderende windrichting zal het PRS ( Preferential Runway System ) niet altijd gevolgd kunnen worden.   

Het gebruik van de banen is steeds afhankelijk van de windrichting. Door de noord-noordoostenwind van de voorbije weken, konden de start- en landingsbanen 25L en 25R niet gebruikt worden.  

Het baangebruik, de windcondities, alle werken en potentiële impact op het baangebruik, worden steeds aangekondigd op deze website.   

Gerelateerde artikels

Brussels Airport publiceert rapport over geluidscontouren 2023

Algemeen

Brussels Airport laat elk jaar de geluidsimpact rond de luchthaven in kaart brengen. Het rapport voor 2023 is nu beschikbaar.

Lees meer

Renovatiewerken op baan 01/19 gepland deze zomer

Algemeen

Van 7 augustus tot en met 1 september 2024 voert Brussels Airport renovatiewerken uit op baan 01/19. De werken worden zo ingepland dat de impact op het PRS zo beperkt mogelijk is.

Lees meer

Onderhoudswerken op 25R/07L

Algemeen

Door onderhoudswerken zal de start- en landingsbaan 25R/07L op zaterdag 17 februari gesloten zijn tussen 8u en 20u.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right