Bijkomende inspecties op baan 25L/07R

Algemeen

Alle start- en landingsbanen en taxiwegen op Brussels Airport, worden doorlopend geïnspecteerd om te allen tijde de goede staat en veiligheid te waarborgen.    

Door de hogere temperaturen van de afgelopen dagen is beslist om bijkomende inspecties uit te voeren op baan 25L/07R. De start- en landingsbaan zal om die reden van 12u vandaag tot morgenochtend 5u niet beschikbaar zijn. 

Door de inspecties en veranderende windrichting zal het PRS ( Preferential Runway System ) niet altijd gevolgd kunnen worden.   

Het gebruik van de banen is steeds afhankelijk van de windrichting. Door de noord-noordoostenwind van de voorbije weken, konden de start- en landingsbanen 25L en 25R niet gebruikt worden.  

Het baangebruik, de windcondities, alle werken en potentiële impact op het baangebruik, worden steeds aangekondigd op deze website.   

Gerelateerde artikels

Renovatiewerken op baan 25L/07R

Algemeen

Baan 25L/07R zal vanaf vandaag elke namiddag en avond gesloten zijn, in eerste instantie voor inspectie en voorbereidingswerken, en daarna voor de eigenlijke onderhoudswerken van 19 tot 28 juni. Brussels Airport en haar partners doen er alles aan om de impact van deze werken tot een minimum te beperken.

Lees meer

Inspecties en renovatiewerken op 25L/07R en 01/19

Algemeen

Zoals aangekondigd, heeft Brussels Airport op 6 juni een grondige inspectie uitgevoerd op baan 07R/25L. Na analyse van de resultaten van deze inspectie, werd beslist om bijkomende werken uit te voeren, om zodoende de operationaliteit van de baan te blijven garanderen.

Lees meer

Baangebruik

Algemeen

Sinds een aantal weken, is er een windrichting van Noord-Noord/Oost waarbij de start- en landingsbanen 25L en 25R niet worden gebruikt, wel de banen 07R/L en/of 01.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right