Baangebruik

Algemeen

Sinds een aantal weken, is er een windrichting van Noord-Noord/Oost waarbij de start- en landingsbanen 25L en 25R niet worden gebruikt, wel de banen 07R/L en/of 01.  

Daar komt nog bij dat er op bepaalde momenten, werkzaamheden geweest en gaande zijn.  

Bij Brussels Airport worden alle start- en landingsbanen en taxiwegen doorlopend geïnspecteerd door de desbetreffende diensten om de goede staat en veiligheid te waarborgen. Als er beschadigingen of afwijkingen van het asfalt worden vastgesteld, wordt er een beoordeling gemaakt over de nood aan interventie en binnen welke tijdsperiode deze onderhoudswerken dienen te worden uitgevoerd. 

De voorbije periode werden naar aanleiding van een aantal vaststellingen reeds beperkte werken uitgevoerd op de start- en landingsbaan 25L/07R en 01/19. Op dinsdag 6 juni vindt een grondige inspectie plaats op de start- en landingsbaan 07R/25L, waardoor deze tussen 10u en 18u niet operationeel is.  

Dit heeft een impact op het baangebruik, waardoor tijdens de werken het PRS niet altijd gevolgd kan worden, ook rekening houdend met de huidige windomstandigheden. 

Alle werken en impact op het baangebruik worden steeds aangekondigd op de website BATC .be.  

Gerelateerde artikels

Renovatiewerken op baan 25L/07R

Algemeen

Baan 25L/07R zal vanaf vandaag elke namiddag en avond gesloten zijn, in eerste instantie voor inspectie en voorbereidingswerken, en daarna voor de eigenlijke onderhoudswerken van 19 tot 28 juni. Brussels Airport en haar partners doen er alles aan om de impact van deze werken tot een minimum te beperken.

Lees meer

Bijkomende inspecties op baan 25L/07R

Algemeen

Vanwege bijkomende inspecties zal baan 25L/07R niet beschikbaar zijn vanaf 12u vanmiddag tot 5u morgenochtend.

Lees meer

Inspecties en renovatiewerken op 25L/07R en 01/19

Algemeen

Zoals aangekondigd, heeft Brussels Airport op 6 juni een grondige inspectie uitgevoerd op baan 07R/25L. Na analyse van de resultaten van deze inspectie, werd beslist om bijkomende werken uit te voeren, om zodoende de operationaliteit van de baan te blijven garanderen.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right