Baangebruik

Algemeen

Sinds een aantal weken, is er een windrichting van Noord-Noord/Oost waarbij de start- en landingsbanen 25L en 25R niet worden gebruikt, wel de banen 07R/L en/of 01.  

Daar komt nog bij dat er op bepaalde momenten, werkzaamheden geweest en gaande zijn.  

Bij Brussels Airport worden alle start- en landingsbanen en taxiwegen doorlopend geïnspecteerd door de desbetreffende diensten om de goede staat en veiligheid te waarborgen. Als er beschadigingen of afwijkingen van het asfalt worden vastgesteld, wordt er een beoordeling gemaakt over de nood aan interventie en binnen welke tijdsperiode deze onderhoudswerken dienen te worden uitgevoerd. 

De voorbije periode werden naar aanleiding van een aantal vaststellingen reeds beperkte werken uitgevoerd op de start- en landingsbaan 25L/07R en 01/19. Op dinsdag 6 juni vindt een grondige inspectie plaats op de start- en landingsbaan 07R/25L, waardoor deze tussen 10u en 18u niet operationeel is.  

Dit heeft een impact op het baangebruik, waardoor tijdens de werken het PRS niet altijd gevolgd kan worden, ook rekening houdend met de huidige windomstandigheden. 

Alle werken en impact op het baangebruik worden steeds aangekondigd op de website BATC .be.  

Gerelateerde artikels

Brussels Airport publiceert rapport over geluidscontouren 2023

Algemeen

Brussels Airport laat elk jaar de geluidsimpact rond de luchthaven in kaart brengen. Het rapport voor 2023 is nu beschikbaar.

Lees meer

Renovatiewerken op baan 01/19 gepland deze zomer

Algemeen

Van 7 augustus tot en met 1 september 2024 voert Brussels Airport renovatiewerken uit op baan 01/19. De werken worden zo ingepland dat de impact op het PRS zo beperkt mogelijk is.

Lees meer

Onderhoudswerken op 25R/07L

Algemeen

Door onderhoudswerken zal de start- en landingsbaan 25R/07L op zaterdag 17 februari gesloten zijn tussen 8u en 20u.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right