Renovatie taxibanen INN/OUT 7/8, F3 en Y van start op 16 augustus

Werkzaamheden

kaartje taxiways.png

Van 16 augustus tot en met 28 oktober 2022 zullen de taxibanen INN/OUT 7/8, F3 en Y een grondige renovatie krijgen. De taxibanen moeten om de 15 jaar gerenoveerd worden om de veiligheid van de passagiers en de operaties te blijven garanderen. De werken worden zo gepland dat er geen impact is op het PRS. 

Tussen half augustus en eind oktober 2022 zullen de taxibanen INN/OUT 7/8, F3 en Y deels opgebroken en heraangelegd worden. Brussels Airport heeft de werken zo gepland dat impact op het PRS ( Preferential Runway System ) wordt vermeden. Door de nabijheid van de taxiwegen bij de start- en landingsbanen zullen deze op sommige momenten gesloten moeten worden, maar dit wordt zo ingepland dat dit geen impact heeft op het PRS. 

De werken zijn goed voorbereid samen met alle stakeholders om deze zo vlot mogelijk te laten verlopen, maar ook gunstige weersomstandigheden zijn belangrijk om de uitvoering van de werken op schema te houden.  

Overzicht van de werkzaamheden 

In totaal zal een oppervlakte van 125.000 m² worden gerenoveerd. De volgende werken zullen uitgevoerd worden: 

  • Verharding: plaatsen van nieuw asfalt en, waar nodig, nieuwe funderingen (125.000 m²)
  • Afwatering: plaatsen van nieuwe goten en rioleringsbuizen (3,5 km)
  • Nachtbebakening: plaatsen van LED-lampen en vervangen van alle bekabeling en systemen (240 km) 

Tijdens deze werken zal het baangebruik zoals steeds bepaald worden door de luchtverkeersleidingsdienst skeyes op basis van verschillende parameters, zoals het preferentieel baangebruik bepaald door de federale regering, de beschikbaarheid van start- en landingsbanen en taxiwegen, de weersomstandigheden en de verkeersintensiteit. De veiligheid van het luchtverkeer krijgt steeds absolute voorrang.   

Informatie over het baangebruik in real time is steeds beschikbaar op Huidige & verwachte baanconfiguratie - Brussels Airport Traffic Control (batc.be).  De status van de werken is beschikbaar op https://www.batc.be/nl/werken/huidige-en-geplande-werken 

Gerelateerde artikels

Overzicht van de bijkomende werkzaamheden op baan 25L/07R

Werkzaamheden

Zoals eerder aangekondigd, zal Brussels Airport een tweede en laatste fase van onderhoudswerken uitvoeren op de start- en landingsbaan 25L/07R.

Lees meer

Bijkomende onderhoudswerken op baan 25L/07R

Werkzaamheden

Na een eerste fase van de onderhoudswerken aan de start- en landingsbaan 25L/07R in juni, vindt in november de tweede en laatste fase van werkzaamheden plaats.

Lees meer

Events met impact op het PRS - 09/09/2019

Werkzaamheden

Op maandag 9 september 2019 van 13:30 tot 18:00 uur zullen banen 01/19 en 07R/25L gesloten zijn voor werkzaamheden.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right