Overzicht van de bijkomende werkzaamheden op baan 25L/07R

Werkzaamheden

Zoals eerder aangekondigd, zal Brussels Airport een tweede en laatste fase van onderhoudswerken uitvoeren op de start- en landingsbaan 25L/07R. 

Na onderhoudswerken op het centrale deel van de start- en landingsbaan 25L/07R in juni, begint over enkele dagen een tweede en laatste fase van de werken. Hierdoor zal de baan volledig afgesloten zijn voor vliegverkeer vanaf 2u30 op 6 november tot 23u op 12 november. In geval van slechte weersomstandigheden kunnen de werken verlengd worden. De werken worden uitgevoerd om veilige en vlotte operaties te kunnen blijven garanderen, voornamelijk met oog op het komende winterseizoen. 

De werken zullen enkel overdag uitgevoerd worden en staan dagelijks ingepland tussen 5u en 23u. Baan 25L/07R blijft 's nachts gesloten. In de nacht van vrijdag 10 november op zaterdag 11 november wordt er uitzonderlijk doorgewerkt omwille van de operationele impact van deze werken. Bovendien zal ook de dwarsbaan 01/19 op 11 en 12 november voor het vliegverkeer afgesloten zijn, omdat er dan werken uitgevoerd worden op de kruising met baan 25L/07R.  

De werkzaamheden zullen een impact hebben op het baangebruik, waardoor het PRS ( Preferential Runway System ) niet altijd gevolgd kan worden en er vertragingen in de operaties kunnen zijn. 

Het baangebruik, de windcondities, alle werken en potentiële impact op het baangebruik, worden steeds aangekondigd op deze website. 

Gerelateerde artikels

Bijkomende onderhoudswerken op baan 25L/07R

Werkzaamheden

Na een eerste fase van de onderhoudswerken aan de start- en landingsbaan 25L/07R in juni, vindt in november de tweede en laatste fase van werkzaamheden plaats.

Lees meer

Renovatie taxibanen INN/OUT 7/8, F3 en Y van start op 16 augustus

Werkzaamheden

Van 16 augustus tot en met 28 oktober 2022 zullen de taxibanen INN/OUT 7/8, F3 en Y een grondige renovatie krijgen.

Lees meer

Events met impact op het PRS - 09/09/2019

Werkzaamheden

Op maandag 9 september 2019 van 13:30 tot 18:00 uur zullen banen 01/19 en 07R/25L gesloten zijn voor werkzaamheden.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right