Bijkomende onderhoudswerken op baan 25L/07R

Werkzaamheden

Na een eerste fase van de onderhoudswerken aan de start- en landingsbaan 25L/07R in juni, vindt in november de tweede en laatste fase van werkzaamheden plaats. 

Na onderhoudswerken op het centrale deel van de start- en landingsbaan 25L/07R in juni, is na verdere inspectie beslist om ook onderhoudswerken te voorzien op de resterende delen van deze baan . De werken worden uitgevoerd om veilige en vlotte operaties te kunnen blijven garanderen, zeker met oog op het komende winterseizoen. 

Een gedetailleerde planning voor deze werken wordt momenteel uitgewerkt, in overleg met skeyes en de luchthavenpartners, rekening houdend met de vluchtschema’s. De werken worden zo gepland om de impact op de operaties tot een minimum te beperken. De eigenlijke werken zullen starten op 6 november en zouden in principe tegen 12 november afgerond moeten zijn, met mogelijks enkele dagen vertraging in geval van slecht weer.

Ook baan 01/19 zal door de werken gedurende 48 uur gesloten zijn, omwille van de kruising met baan 25L/07R. 

De werken zullen een impact hebben op het baangebruik, waardoor  het PRS ( Preferential Runway System ) niet altijd gevolgd kan worden. 

Het baangebruik, de windcondities, alle werken en potentiële impact op het baangebruik, worden steeds aangekondigd op de website BATC .be.  

Gerelateerde artikels

Overzicht van de bijkomende werkzaamheden op baan 25L/07R

Werkzaamheden

Zoals eerder aangekondigd, zal Brussels Airport een tweede en laatste fase van onderhoudswerken uitvoeren op de start- en landingsbaan 25L/07R.

Lees meer

Renovatie taxibanen INN/OUT 7/8, F3 en Y van start op 16 augustus

Werkzaamheden

Van 16 augustus tot en met 28 oktober 2022 zullen de taxibanen INN/OUT 7/8, F3 en Y een grondige renovatie krijgen.

Lees meer

Events met impact op het PRS - 09/09/2019

Werkzaamheden

Op maandag 9 september 2019 van 13:30 tot 18:00 uur zullen banen 01/19 en 07R/25L gesloten zijn voor werkzaamheden.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right