Brussels Airport

Als grootste luchthaven van België en met een ideale locatie in het hart van Europa, is Brussels Airport de toegangspoort tot Brussel, België en de rest van de wereld;

Brussels Airport wordt uitgebaat door Brussels Airport Company, de naamloze vennootschap die daartoe van de Belgische overheid de exploitatielicentie kreeg. 75% van de aandelen van het bedrijf zijn in handen van een consortium van privé-investeerders. De Belgische staat heeft de overige 25% in handen.

Missie

De luchthaven heeft als missie om welvaart & welzijn te creëren door mensen, bedrijven en gemeenschappen te verbinden
in het hart van Europa.

Brussels Airport verwelkomde 9,4 miljoen passagiers in 2021 en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 200 bestemmingen wereldwijd.

In de toekomst zullen nog meer mensen en goederen via Brussels Airport naar hun bestemming reizen. Luchthavens zullen zo een cruciale rol spelen in de lokale en Europese economie. Brussels Airport is een krachtige motor voor de welvaart en het welzijn van de gemeenschap en de economie. Als de tweede economische groeipool in België, trekt Brussels Airport bedrijven aan, creëert ze jobs en stimuleert ze de internationale handel.

Strategie

In mei 2022 stelde Brussels Airport haar nieuwe strategie voor de komende vijf jaar voor. Een strategie die de prioriteiten scherpstelt en een antwoord biedt op de uitdagingen van vandaag. Met SHIFT 2027, en de tagline “Wider horizons, sustainable ambitions”, wil Brussels Airport haar positie als belangrijke Europese hub verder versterken, ambitieus inzetten op duurzaamheid en haar activiteiten verder diversifiëren met een focus op innovatie en samenwerking.

icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right