Brussels Airport

Als grootste luchthaven van België en met een ideale locatie in het hart van Europa, is Brussels Airport de toegangspoort tot Brussel, België en de rest van de wereld;

Brussels Airport wordt uitgebaat door Brussels Airport Company, de naamloze vennootschap die daartoe van de Belgische overheid de exploitatielicentie kreeg. 75% van de aandelen van het bedrijf zijn in handen van een consortium van privé-investeerders. De Belgische staat heeft de overige 25% in handen.

Missie

De luchthaven heeft als bedrijfsmissie om mensen, bedrijven en gemeenschappen te verbinden in het hart van Europa, daarbij welvaart en welzijn scheppend.

Brussels Airport verwelkomt elk jaar zo'n 25,7 miljoen passagiers. Maar liefst 80 verschillende vliegtuigmaatschappijen verbinden er de Europese hoofdstad met 248 wereldwijde bestemmingen. (cijfers 2018)

In de toekomst zullen nog meer mensen en goederen via Brussels Airport naar hun bestemming reizen. Luchthavens zullen zo een cruciale rol spelen in de lokale en Europese economie. Brussels Airport is een krachtige motor voor de welvaart en het welzijn van de gemeenschap en de economie. Als de tweede economische grootmacht in België, trekt Brussels Airport bedrijven aan, creëert het jobs en stimuleert het internationale handel.

Visie

Brussels Airport heeft de ambitie om een volledig geconnecteerd economisch centrum te worden vanuit de beste luchthaven van Europa. Een doel dat vertaald werd naar een ambitieus langetermijnplan, strategische visie 2040, dat projecten bevat voor zowel de korte als middenlange en lange termijn en dat de toekomstige ontwikkeling van Brussels Airport schetst. 

Het plan omvat de socio-economische impact, connectiviteit, klantenfocus, welvaart, duurzaamheid en digitalisering van de luchthaven.

icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right