Tour de France - 06+07/07/2019

Algemeen
TourdeFrance.jpg

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 zullen in verband met de Tour de France en de aanwezigheid van verschillende helikopters voor TV-transmissie en van de politie, om redenen van luchtvaartveiligheid, de voorkeursbanen en standaardvertrekprocedures op Brussels Airport niet systematisch worden gevolgd.

De impact zal variëren afhankelijk van de exacte positie van de helikopters en de weersomstandigheden. Zaterdag 6 juli is een impact mogelijk tussen 11u45 en 17u30. Zondag 7 juli, tussen 14u en 17u. De veiligheid van het luchtverkeer zal te allen tijde de absolute prioriteit zijn.

Het baangebruik wordt in real-time gepubliceerd op batc.be en kan bekeken worden op de deze pagina.

Gerelateerde artikels

Tijdelijk slechts 1 start- en landingsbaan in dienst als maatregel tegen coronavirus

Algemeen

Als gevolg van de maatregelen die België neemt ter indijking van het coronavirus is het aantal passagiers op Brussels Airport drastisch gedaald. Brussels Airport Company is hierdoor genoodzaakt om het aantal operationele diensten te beperken op de luchthaven.

Lees meer

Renovatie van baan 25R/07L in 2020

Algemeen

Van 13 juli tot 23 augustus 2020 renoveert Brussels Airport Company baan 25R/07L.

Lees meer

Geluidscontouren van Brussels Airport in 2018

Algemeen

Brussels Airport laat elk jaar geluidscontouren berekenen door een onafhankelijke instantie.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right