Vervanging van het BUB-baken (fase 2) van 16 augustus tot 30 september 2019

Werkzaamheden
BUB_refreshed.jpg

In het kader van het programma voor de vernieuwing van het Belgische netwerk van luchtvaartnavigatiebakens, zal skeyes binnenkort overgaan tot de tweede fase van de vervanging van het BUB-baken, dat zich in de gemeente Kortenberg bevindt, dichtbij Brussels Airport.

Het BUB-baken wordt gebruikt om te navigeren op de luchtroutes en door opstijgende en landende vliegtuigen op Brussels Airport.

De eerste fase van de vervanging van het BUB-baken werd uitgevoerd van 8 november tot 13 december 2018 (vervanging van de elektronica).

De tweede fase zal plaatsvinden van 16 augustus tot 30 september (vernieuwing van de metalen structuur).

Tijdens die periode zal het BUB-baken niet beschikbaar zijn voor de luchtvaartnavigatie. Net als tijdens de eerste fase zullen er tijdelijk procedures worden gebruikt die gebaseerd zijn op satelliettechnologie (PBN) voor de vertrekken uit en aankomsten op Brussels Airport om die onbeschikbaarheid op te vangen. 

De op satelliettechnologie gebaseerde vertrekprocedures werden afgestemd op de huidige procedures. Uit het gebruik van deze procedures tijdens de eerste fase bleek dat ze (nagenoeg) geen impact hadden op de gevolgde vliegtrajecten.

De PBN-naderingsprocedures zullen gepubliceerd worden voor de banen 07R en 07L (gezien de andere banen al over dit type procedures beschikken). Gedurende de periode waarin het BUB-baken onbeschikbaar zal zijn, zal de naderingscorridor voor de landingen op  baan  07L lichtjes worden verplaatst omwille van de beperkingen die met dat type procedure gepaard gaan (landing in de as van de baan). Deze baan behoort niet tot het systeem van preferentieel baangebruik en wordt enkel gebruikt wanneer de weersomstandigheden dat vereisen. De publicatie van die procedure zal geen wijziging inhouden van de toepasselijke regels inzake de keuze van de banen in gebruik. 

De tijdelijke publicatie van die procedures kadert in de internationale overgang naar satelliettechnologie voor de luchtvaartnavigatie. Overeenkomstig de Europese regelgeving zullen de vluchtprocedures op basis van satellieten (PBN) ten laatste vóór 1 januari 2024 moeten worden gepubliceerd voor alle vertrekken en aankomsten op Brussels Airport. 

Klik op de onderstaande links indien u meer informatie wenst omtrent de overgang naar PBN-satelliettechnologie voor de luchtvaartnavigatie:

Gerelateerde artikels

Events met impact op het PRS - 20-21/11/2019

Werkzaamheden

Van woensdag 20 november om 23:00 uur tot donderdag 21 november om 01:29 uur, zullen banen 07R/25L en 01/19 gesloten zijn voor een sneeuwruimoefening.

Lees meer

Events met impact op het PRS - 15-24/11/2019

Werkzaamheden

In de periode van vrijdag 15 november tot zondag 24 november zullen, bij oostenwind, in de namiddag tussen 12 en 16 uur herstellingswerken worden uitgevoerd op baan 07L/25R.

Lees meer

Events met impact op het PRS - 13/11/2019

Werkzaamheden

Op woensdag 13 november 2019 zal baan 07R/25L gesloten zijn van 13:30 tot 14:30 uur ten behoeve van metingen van de ILS-signalen van baan 25L.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right