Reactivering van het BUB-baken op 13 december 2018

Werkzaamheden
BUB_Beacon.png

De eerste fase van de vervanging van het BUB-luchtnavigatiebaken is op 13 december 2018 voltooid, een paar dagen voor het oorspronkelijke schema. 
 
Het BUB-baken is weer beschikbaar voor de luchtvaart. Als gevolg hiervan kunnen vluchtprocedures op basis van satellietnavigatie (PBN) die tijdelijk werden gebruikt voor vertrek en aankomst, worden opgeschort tot de tweede fase (zomer van 2019):
  • de satellietnavigatieprocedures voor gepubliceerde naderingen op de banen 07R en 07L worden op 13 december 2018 opgeschort;
  • de satellietnavigatieprocedures voor vertrek worden op 15 december 2018 opgeschort volgens het oorspronkelijke schema. De terugkeer naar de conventionele vertrekprocedures vereist aanpassingen in de systemen voor het beheer van het luchtverkeer. 
 
Momenteel wordt een evaluatie van deze procedures uitgevoerd. 
 
In het kader van het programma voor de modernisering van het Belgische luchtnavigatiebakennetwerk vervangt skeyes het BUB-baken, gelegen in de gemeente Kortenberg, vlakbij Brussels Airport. 

Gerelateerde artikels

Airside werken met impact op PRS op 13 februari 2019

Werkzaamheden

Op woensdag 13/02/2019 worden verschillende dringende herstellingswerken uitgevoerd op de start- en landingsbanen.

Lees meer

Airside werken met impact op het PRS - 7 februari

Werkzaamheden

Op donderdag 7 februari zal baan 07R/25L gesloten zijn van 14:15 tot 15:30 uur voor het bijregelen van de localizer van baan 25L.

Lees meer

Airside werken met impact op het baangebruik op 1 februari

Werkzaamheden

Op 01/02/2019 gaat baan 25L dicht van 13:00 tot 14:00 uur voor het herstellen van de naderingsverlichting van de baan.

Lees meer
icon_info Plane departing Group 7 Created with Sketch. Icon triangle warning Icon triangle left Icon triangle right Icon close Icon triangle warning Questionmark Reason meteo Reason obstacles Reason unplanned Reason planned maintenance Reason capacity exceeded Reason unavailable (non-availability) Reason special activities Reason other Search Arrow right